Ciuperci Shiitake

Home / Ciuperci / Ciuperci Shiitake
Ciuperci Shiitake

Ciuperca Shiitake (Letinula edodes) este o ciupercă comestibilă cunoscut în toate ţăriile lumii fiind benefic pentru sănătatea omului ceea ce este o mare valoare. Pălăria ciupercii Shiitake poate fi de culoare brun închis sau deschis, cu diametru între 5-12 cm, lamele sunt dese şi albe la început şi se colorează cu pete ruginii pe măsura maturizării. “Carnea” ciupercii este moale în pălărie şi tare, fibros în picior, de culoare albă, iar mirosul seamănă foarte mult cu cel al usturoiului.

Este o ciupercă de calitate foarte bună şi în acelaşi timp o ciupercă medicinală cu un câmp larg de folosinţă, ceea ce contribuie la cultivarea în cât mai multe ţări, mai ales în occident.

Cultivarea ciupercilor Shiitake se realizează pe butuci, în condiţii naturale. Vindem ciuperci Shiitake proaspete între aprilie şi septembrie, iar în afară de această se poate găsi şi deshidratat (uscat), în forma în care putem să folosim ca condiment în aproape fiecare mâncare.

Ciuperca Shiitake fiind o ciupercă care întăreşte sistemul imunitar al omului, este recomandat consumarea ei în cantitate de 200-300 grame într-o lună.

Informaţii comandă:

    • Preţ ciuperci Shiitake proaspete 45 lei / kg
    • Preţ ciuperci Shiitake uscate 250 lei / kg
    • Producător: ing. Szőcs Csongor
    • Adresă: Târgu Secuiesc, judeţul Covasna, Strada Molnár Józsiás nr. 52.
    • Telefon: 0742 807 137

https://www.google.com/maps?saddr=My+Location&daddr=greenfarm.ro