Ciuperci

Home / Ciuperci

Ciupercile comestibile alcătuiesc un grup separat de alimente, dar deseori se numără printre condimente, dar şi printre legume. Cea mai importantă substanţă a ciupercilor comestibile este proteina, a cărui compoziţie este asemănătoare cu proteina animalelor, ceea ce înseamnă că putem mânca şi aproape în loc de carne. În afară de proteine, conţin şi grăsimi, vitamine, substanţe cu efect antibiotic, importante substanţe minerale, acide glutamice, etc.

Ciupercile se pot pregăti ca aliment în mai multe feluri: ciuperci pane, supe de ciuperci pleurotus, tocăniţă de ciuperci pleurotus, pentru salate, ca topping pe pizza, pe sandvişuri calde, sau se poate face din ele ciuperci marinate (în oţet).

Se poate şi usca ciuperciile pleurotus, în aşa fel putem folosi ca condimente pentru diferite mâncăruri.

Din 2012 ne ocupăm cu cultura ciupercilor în Târgu Secuiesc, activitatea de bază este cultivarea ciupercilor pleurotus, pa lângă acesta ne ocupăm şi de ciuperci Shiitake. Folosim numai substanţe naturale şi locale.

În cazul în care vreţi să cumpăraţi ciuperci mereu proaspete şi de calitate, vă rugăm să ne contactaţi cu încredere.