Ciuperci Pleurotus

Home / Ciuperci / Ciuperci Pleurotus
Ciuperci Pleurotus

Ciupercile pleurotus sunt bogate în proteine şi în antioxidante, dar sunt slabe în grăsimi şi în carbohidraţi. Lipseşte din ele colesterinul, dar totodată se serveşte la baza sursei vitaminelor C,  B (B2, B3, B5) şi D2. Sunt bogate în fibre, din motiv pentru care este excelent şi ca aliment pentru diabetici. Un alt aspect pozitiv al cupercii pleurotus este ca concentraţia de sodiu este scăzută, şi conţine în cantitate destul de mare fosfor, magneziu, zinc, potasiu şi fier. Compoziţia de aminoacizi a proteinelor din ciuperci pleurotus este foarte asemănătoare cu ceea de proteina animalelor, şi din punct de vedere al alimentaţiei sunt mai valoroase decât proteinele vegetale. Fiecare specie de ciuperci pleurotus conţine toate aminoacizile esenţiale, care sunt avantajoase din punct de vedere al alimentaţiei, deoarece conţinutul proteinelor mai mult de 90 % sunt alcătuite din proteine digestive. Ciupercii pleurotus proaspete sunt ideale pentru o alimentaţie sănătoasă, deoarece:

  • 100 g ciuperci pleurotus conţine 39 kilocalorii, adică 164 kJ
  • Proteine: 1,9 g
  • Grăsimi: 0,7 g
  • Carbohidraţi: 6 g
  • Apă: 87,9 g
  • Fibre brute: 2,8 g

Ciupercile pleurotus se poate pregăti ca aliment în mai multe feluri: ciuperci pane, supe de ciuperci pleurotus, tocăniţă de ciuperci pleurotus, ca topping pe pizza, pe sandvişuri calde, sau se poate face din ele ciuperci marinate (în oţet). Se poate şi usca ciupercile pleurotus, în aşa fel putem folosi ca condimente pentru diferite mâncăruri, în frigider se poate înmagazina timp de 5 zile, iar în congelator un an.

Informaţii comandă:

  • Preţ ciuperci pleurotus proaspete 11 lei / kg
  • Producător: ing. Szőcs Csongor
  • Adresă: Târgu Secuiesc, judeţul Covasna, Strada Molnár Józsiás nr. 52.
  • Telefon: 0742 807 137

Share